Slut med brændefyret

Efter mere end 30 år med brænde er det tid til at nyde livet.

Brændefyret byttet ud med ELCO luft-vand varmepumpe

 

 

Harly’s ELCO varmepumpe

Beslutningen

Harly bor sammen med sin hustru Grethe i en hyggelig landsby ved Sorø. Det gamle fyringsanlæg med brændefyr var efterhånden blevet for stor en opgave at passe, så Harly gik på jagt efter en ny varmekilde og havde egentlig et pille-fyr i tankerne. Efter en snak med Poul Larsen over telefonen og en gennemgang af huset og installationen samt den efterfølgende energiberegning, fik Harly lidt at tænke over. Der lå jo også en opgave i at passe et pillefyr og man bliver jo ikke yngre, konstaterede Harly.  

Harly brugte ca. 12-15 RM brænde og en del affaldstræ om året.

  

Løsningen

I samråd med A/S Poul Larsen besluttede Harly sig for at det skulle være en ELCO luft-vand varmepumpe på 7 KW der skulle afløse det gamle brændefyr. Harly følte sig tryg ved valget efter den grundige gennemgang af fordele og ulemper ved begge løsninger. 

Økonomi.

Den fremtidige fyringsøkonomi var en svær størrelse at vurdere, Det er altid svært at beregne fyringsværdi af brænde – der er mange faktorer der spiller ind, type af brænde, hvor tørt er det, virkningsgrad på brændekedel mv. Men et godt bud var en El behov på 8000 Kwh til drift af den nye varmepumpe. med en pris på ca. 1,50 pr. Kwh med nedsat elafgift ville den årlige varmeomkostning blive ca. 14.000,-

Varmepumpen er installeret i foråret 2019 og har nu været i drift i mere end et år, Elforbruget er blevet fulgt på den installerede bi måler og allerede nu kan Harly konstatere at energiforbruget bliver betydeligt lavere end forventet. fra maj 2019 til maj 2020 har varmepumpen forbrugt 6000 Kwh. altså en varmeudgift på 9.000,- årligt.

 

 

“Jeg er glad for at valgte A/S Poul Larsen, samarbejdet har fungeret perfekt.”

“Jeg er glad for at jeg valgte A/S Poul Larsen og jeg kan kun anbefale at bruge dem. det var trygt at vide, at de kunne udføre hele installationen med både El og VVS, og de var grundige og omhyggelige med at finde den helt rigtige løsning til os”. Jeg har fået en god rådgivning og montagen af varmepumpen forløb perfekt, alt blev lavet som ønsket og til fast pris.”

 

Har du spørgsmål til projektet er du velkommen til at kontakte mig.

Morten Mejdal

Morten Mejdal

Serviceleder VVS

Direkte: Lok: 546
Mobil: 6039 9091

Vores erfaring - din tryghed

“i mere end 70 år har vi hjulpet vores kunder til de

bedste løsninger, vi har altid været kendt for høj

faglighed og en vilje til at følge med tiden.”

 

Ole Larsen

Indehaver

A/S Poul Larsen er en stærk samarbejdspartner og vi udfører alt inden for EL og VVS på hele sjælland.

Kontakt os i dag på 5780 9081 eller skriv til os på info@as-pl.dk og vi kontakter dig hurtigst muligt - vi ser frem til at høre fra dig!

Kontakt os

2 + 14 =

Boliger

Se et udvalg af vores referencer indenfor boligbyggeri

Industri

Se et udvalg af vores referencer indenfor industri 

Erhverv

Se et udvalg af vores referencer indenfor erhvervs- og kontor byggeri

Skoler

Se et udvalg af vores referencer indenfor skole byggeri

Energi-optimering

Se et udvalg af vores referencer indenfor energioptimering

Special opgaver

Se et udvalg af vores referencer indenfor specialopgaver