Solceller fra A/S Poul Larsen

Solceller er i 2023 stadig en god investering, både til private, erhverv og industri. Du har mulighed for at opnå besparelser på elregningen og er samtidig miljø- og klimabevidst og bæredygtig.

 

Med A/S Poul Larsen får du god rådgivning ved valget af solcelleanlæg, autoriseret montering og tilslutning. Vi bruger kun kvalitetssolceller og tilbyder gode, konkurrencedygtige priser. Vi holder til i Fjenneslev.

 

Kontakt os på 📞 57 80 90 81 eller send os en e-mail på ✉️ [email protected], vi er behjælpelige med at svare på alle dine spørgsmål vedrørende valg, opsætning og montering af solceller. Vi giver dig gerne et ganske uforpligtende tilbud på solceller.

Hvad er solceller?

Du har sandsynligvis set dem før, solcellepaneler på taget af et hus eller ude på en mark. Et solcelleanlæg er sammensat af mindre enheder kaldet solceller og de størstedelen af solceller er lavet med silicium. Silicium er et halvledende grundstof, hvilket betyder at elektricitet kun kan gå én vej. Desuden, så er silicium det andet mest tilgængelige grundstof på jorden.

I solceller er silicium lagt i to lag tilføjet med bor og fosfor på hver sin side – et N (negativt) lag og et P (positivt) lag. Mellem disse to lag dannes der et elektrisk felt, hvor frie elektroner i solcellen bevæger sig i samme retning. Elektroner kan vandre mellem de to lag og efterlader derved negativ og positiv ladninger på hver deres respektive lag.

Silicium-lag

Solens stråler er gjort af fotoner og når en foton rammer siliciumcellerne i et panel, slår fontonerne elektronerne i siliciummet løs og i stedet for at elektronerne kun bevæger sig i én retning, kan de nu frit bevæge sig. Gennem det øverste lag på solcellens forside bliver de frie elektroner opsamlet af et ledende gitter.

Resultatet er en spændingsforskel mellem for- og bagsiden og der dannes derfor jævnstrøm. For at denne jævnstrøm kan bruges som f.eks. el i et hus til et elektrisk apparat, omdannes jævnstrømmen til vekselstrøm gennem en inverter.

Solcelleanlæg

Solcelleanlæg består af en eller flere rækker af solpaneler, disse paneler er en samling af solceller. Jo flere paneler, jo mere strøm genereres. Forskellen på et solcelleanlæg og et solfangeranlæg – et solcelleanlæg generer elektricitet og et solfangeranlæg generer varme.

Som udgangspunkt er der ingen begrænsninger for, hvor stort et solcelleanlæg må være eller hvor mange solceller, der kan installeres, men der kan være nogle yderligere omkostninger jo mere omfattende projektet er.

Du kan vælge at få et batteri koblet til anlægget, så du kan lagre strøm til senere brug. Dette er dog valgfrit.

Skal du have et tilbud på et solcelleanlæg til din bolig eller virksomhed? Kontakt os på 📞 57 80 90 81 eller send os en e-mail på ✉️ [email protected].

Solcelleanlæg i Fjenneslev

Om solcellerne er placeret på et tag eller på et stativ, er det vigtigste, at de er placeret hensigtsmæssigt – de skal helst ikke være i skygge i dagstimerne. Du får mest ud af anlægget, hvis panelerne er monteret sydvendt med en hældning på mellem 15 og 60 grader, hvor 40 grader er det allermest optimale.

Hvordan fungerer et solcelleanlæg?

Elementer i et solcelleanlæg af A/S Poul Larsen

Herunder ser du hvad de forskellige enheder i billedet af et solcelleanlæg udgør og hvilken funktion de hver især tager sig af.

 

  1. Solcellerne i anlægget danner jævnstrøm af sollys
  2. En sikkerhedskontakt, som kan slukke for elektriciteten om nødvendigt
  3. Jævnstrømmen omdannes til vekselstrøm gennem en inverter
  4. Elmåler – oversigt over f.eks. produktion, forbrug og køb/salg af strøm til elnet
  5. Sikringsboks som fører strømmen ind i boligen
  6. Elnettet, hvor du både kan levere og trække strøm
  7. Batterilager som tilvalg, så du kan gemme strøm
  8. Det omdannede vekselstrøm bruges i boligen

Fordele og ulemper ved solceller

Fordele ved solceller

✔ En stor fordel ved et solcelleanlæg er, at det er klimavenligt. Med et solcelleanlæg reducerer du dit CO2 aftryk. 

✔ Du sparer på elregningen – alt el, som solcellerne producerer er strøm som du kvit og frit kan bruge. Du kan opnå yderligere besparelser ved at udnytte elektriciteten i timerne, hvor solen står højest. Alternativt kan du lagre strøm med et hybrid solcelleanlæg.

✔ Et solcelleanlæg producerer strøm hele året rundt, selv i de mørkeste måneder. Anlægget er dog mest effektivt i de solrige måneder.

✔ Anlægget har en lang levetid og kræver næsten ingen vedligeholdelse. Oftest er der også en lang garanti på solceller.

✔ Modsat andre miljøvenlige energikilder, er et solcelleanlæg støjsvag og støjer faktisk overhovedet ikke.

✔ Overskydende strøm dit anlæg producerer, men som du ikke får brugt, kan du sælge til elnettet.

✔ Et solcelleanlæg kan øge boligens energimærke og derved dets værdi.

 

Ulemper ved solceller

❌ Et solcelleanlæg er en forholdsvis dyr investering og afhænger af størrelse og kvalitet på anlægget, men som udgangspunkt skal du afsætte minimum 70.000,- for et godt anlæg.

❌ Anlægget er mest effektivt om dagen, når solen er fremme og det kan være en ulempe, da de fleste er på arbejde. Du kan imødekomme dette ved f.eks. at vaske tøjet i dagtimerne.

❌ Designet på et solcelleanlæg er ikke nødvendigvis det smukkeste at se på – om det er på taget af en bolig eller på jorden i haven. Desuden kræver anlægget en bestemt hældning på mellem 30 til 60 grader og der må ikke være skyggende elementer i nærheden, som f.eks. skorsten el. lign. 

Derfor skal du have et solcelleanlæg

– Det støjer ikke og kan øge værdien af din bolig

– Kræver minimal vedligeholdelse og har lang levetid

– Virker hele året og er en grøn energikilde

– Du producerer dit eget strøm og er selvforsynende

Prisen på et anlæg af

Prisen på et solcelleanlæg?

Der er en del ting som gør sig gældende, når det kommer til prisen af et solcelleanlæg, men prisen fastsættes som regel på baggrund af følgende: størrelsen af anlægget, som skal installeres, effektiviteten af det og hvilken type anlæg det skal være, samt størrelsen på din bolig eller virksomhed og hvor mange personer, der skal bruge det og behovet. Gennemsnittet for selve anlægget samt installation ligger på ca. 70.000-100.000,-.

Et solcelleanlæg betaler typisk sig selv hjem i løbet af en periode på 8-10 år. Hvor stort og hvilket type anlæg du skal have, kan vi hjælpe dig med hos A/S Poul Larsen. Kontakt os i dag på 📞 57 80 90 81 eller send os en e-mail på ✉️ [email protected] og vi giver gerne et uforpligtende bud på en løsning til din bolig eller erhverv samt et overslag på pris.

Solcellebatteri med A/S Poul Larsen

Hybrid solcelleanlæg med batteri

Hvis du vælger at anskaffe et solcelleanlæg med batteri, gemmes den strøm, der bliver produceret i dagstimerne til senere brug. Når batteriet er ladet op helt op, sendes den overskydende strøm til elnettet.

 
Fordele ved hybrid solcelleanlæg:

✔ Din økonomi bliver væsentlig bedre, end hvis du vælger et almindeligt solcelleanlæg, hvor du ikke oplagrer til senere brug

✔ Du bliver stort set selvforsynende med strøm

✔ Ingen forvirrende tilskudsordninger

Hvorfor vælge et hybrid solcelleanlæg?

Et hybrid solcelleanlæg oplagrer den strøm du ikke bruger i løbet af dagen og sender overskydende strøm videre til elnettet, hvilket gør dig mere selvforsynende og kan være gunstigt, da det er i disse timer, den producerer mest strøm og du som oftest, først skal bruge strømmen hen ad aftenen.

Når solpanelerne genererer strøm, vil et hybrid solcelleanlæg prioritere strømmen på følgende vis:

  • Som det første bliver husets eget forbrug dækket
  • Derefter bliver batteriet/batterierne ladet op
  • Når batteriet er ladet op, sælges overskydende strøm til elnettet

Om aftenen og natten dækker batteriet husstandens eget forbrug. Er der behov for mere strøm end batteriet indeholder, hentes strøm helt automatisk fra elnettet.

I linket her på siden til prisberegneren, kan du beregne, hvor stort et anlæg skal være for at det passer dine specifikke behov. Vil du gerne høre om dine muligheder for et hybrid solcelleanlæg, kontakt os på 📞 57 80 90 81 eller send os en e-mail på ✉️ [email protected] – vi vil super gerne hjælpe dig og vender straks tilbage!

Solceller med batteri i Ølgod

Størrelse på hybrid solcelleanlægget

Et hybrid solcelleanlæg, der kan producere op til ca. 75% af elforbruget på årsplan, er umiddelbart det mest økonomiske for dig på langt sigt. Et standard anlæg uden batteri, kan som regel kun producere halvdelen af dit elforbrug og behov. Størrelsen vil helt konkret afhænge af husstandens behov, forbrug og de opsætningsmuligheder, der gør sig gældende. Som hovedregel skal en familie på 4 personer bruge mellem 4-5 kW pr. døgn og det svarer cirka til et anlæg på mellem 30-40 m2.

Vi er din lokale solcelle ekspert i rådgivning og montering

Vores montører og rådgivere er klar til at hjælpe dig fra start til slut med dit grønne projekt. Hos os får du kvalitetsmaterialer, professionel service og konkurrencedygtige priser på solcelleløsninger.

Du er mere end velkommen til at tage en snak med en af vore professionelle solcelleeksperter, som gerne giver et uforpligtende tilbud med en komplet oversigt over de økonomiske setup.

Har du spørgsmål angående solceller, kan vi også kontaktes på 📞 57 80 90 81 eller send os en e-mail på ✉️ [email protected]. Vi vender tilbage til dig, så hurtigt som muligt!

A/S Poul Larsen er en stærk samarbejdspartner og vi udfører alt inden for EL og VVS på hele sjælland.

Kontakt os i dag på 57809081, skriv til os på [email protected] eller udfuld kontakformularen herunder og vi kontakter dig hurtigst muligt – vi ser frem til at høre fra dig!

Kontakt os

13 + 4 =